Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünden iki duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün mesleki ve teknik eğitim kurumlarında okutulacak derslerin modüllerinin Yazımında Görevlendirilecek Öğretmenler İçin Başvuru duyurusunu görmek için tıklayınız.

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünden Sorumluluk sınavlarının yapılması konusunda tereddüde düşülen konular hakkında yapılan duyuru

Sorumluluk sınavlarının yapılması konusunda tereddüde düşüldüğüne dair Genel Müdürlüğümüze çok sayıda başvuru ulaştığından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 41'inci ve Geçici 3'üncü maddelerinde 20.05.2006 tarihli ve 26173 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik? ile yapılan değişiklik ile daha önce ikinci dönemin ilk haftası içinde yapılmakta olan sorumluluk sınavları, ders kesimini takip eden haftaya alınmış, ders yılı sonunda yapılan ortalama yükseltme ve sorumluluk ise yeni ders yılının başlamasından bir hafta önce bitecek şekilde Ağustos-Eylül aylarına kaydırılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin;

1) Değişik 41'inci maddesinde;

?Öğrencilerden;

a) Okula devam edenler için öğrenim gördükleri sınıfta başarılı veya başarısız oldukları en fazla 3 dersten ortalama yükseltme,

b) Alt sınıflardan başarısız dersi bulunanlar ile mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencileri için sorumluluk sınavları yapılır.

Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları, yeni ders yılının başlamasından bir hafta önce bitecek ve üç haftayı geçmeyecek şekilde yapılır. Mezun olamayan ve sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencileri, ayrıca ders kesimini takip eden ilk hafta içinde de sorumluluk sınavlarına alınır.

Bu sınavlar, gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri ile çalışma saatleri dışında da yapılır. Sınavlar için ayrılan sürenin yetmemesi durumunda, aynı günde iki veya üç sınav yapılabilir.?

2) Değişik Geçici 3'üncü maddesinde; ?2005-2006 Öğretim Yılında 10, 11 ve 12'nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerden sorumlu ders/dersleri bulunanlar, sınava girme hakkı sona erinceye kadar ders kesimini takip eden ilk hafta içinde yapılan sorumluluk sınavlarına da girebilirler.? hükümleri yer almıştır.

Ayrıca, 03.01.2006 tarihli ve B.08.9.OGM.0.09.01.01.531-0097-(2006/1) sayılı Genelgede; 2004-2005 öğretim yılında hazırlık sınıflarında öğrenim görürken, 28.09.2005 tarihli ve B.08.0.OGM.0.09.01.01.579/11277 sayılı makam Onayından yararlanarak sorumlu olarak bir üst sınıfa geçen öğrencilerin de sınava girme hakları bitinceye kadar sorumlu oldukları sadece hazırlık sınıfı derslerinden sorumluluk sınavlarına girecekleri belirtilmiştir.

Buna göre;

1-Ara ve son sınıfta okuyan öğrencilerden alt sınıflarda sorumlu dersi bulunanlar yeni ders yılının başlamasından önce yapılacak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları döneminde,

2-a) Son sınıfı daha önceki yıllarda okuyup okuldan mezun olamamış olup sınava girme hakkı bulunan öğrenciler,

b) 2005-2006 Öğretim Yılında 10, 11 ve 12'nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerden sorumlu ders/dersleri bulunanlar,

c) 2004-2005 öğretim yılında hazırlık sınıflarında öğrenim görürken, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçen öğrenciler sadece hazırlık sınıfı derslerinden

ders kesimini takip eden hafta içinde ve Ağustos-Eylül aylarında yapılan yeni ders yılı başlamadan önce ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları döneminde olmak üzere bir öğretim yılında iki defa sorumluluk sınavlarına alınabilmektedir.

İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber